Pewne hasła
Otwórz stronę http://www.passpack.com, a następnie kliknij przycisk Sign up. Wypełnij formularz rejestracyjny (w języku angielskim). Wpisz kolejno: nazwę użytkownika – Choose a User ID, dwa razy hasło – Choose a Password (będziesz go używał do logowania się do usługi) oraz adres e-mailowy – Your Email. Zaakceptuj regulamin usługi, zaznaczając pole: I have read and accept to Passpack User Agreement... i kliknij przycisk Sign up Now.
Serwis poinformuje cię o pomyślnym założeniu konta: Congratulations! You are almost done.
Przejdź do kolejnego kroku, klikając Next. Teraz musisz wprowadzić dwukrotnie hasło zabezpieczające twój zbiór danych. Poniżej pierwszego pola masz miernik siły hasła – od słabego (weak) do dobrego (good). Zapamiętaj koniecznie wprowadzoną frazę. Serwis nie przypomni ci jej, nawet gdy będziesz tego chciał.
Zaznacz pole: I know that if I forget my Packing Key, Passpack can not recover it for me.
Aby przejść dalej, kliknij przycisk Done. Zostaniesz automatycznie przeniesiony do panelu zarządzania usługą.
Aby dodać nowe hasło, przejdź do zakładki Passwords i kliknij przycisk Click to add password. W wywołanym oknie Entry Details możesz wpisać (zapamiętać) kolejno: nazwę – Name, login – User ID, e-mail – Email, hasło – Password, adres strony WWW – Link oraz krótkie notatki – Notes. Kliknij OK.
Nowa pozycja pojawi się na liście na zakładce Passwords. Do danych będziesz miał dostęp z każdego komputera po uprzednim zalogowaniu się na stronie Passpack. Najłatwiej wywoływać zapisane hasła za pomocą przycisku, który możesz dodać do przeglądarki (działa z Firefoksem). W tym celu kliknij strzałkę obok Auto-login
i wybierz polecenie Install your button.
W kolejnym oknie kliknij obrazek Passpack It! i przeciągnij go na belkę przeglądarki (miejsce nad polem adresów). Przycisk zostanie zadokowany. Teraz, gdy przejdziesz na witrynę, do której masz zapisane hasło, wystarczy kliknąć przycisk, aby zostać zalogowanym. Funkcja działa tylko z aktywną na jednej z zakładek stroną Passpack (musisz być także zalogowany).