Za niewiele ponad dwa tygodnie kosz Dysku Google’a będzie automatycznie opróżniany.

Od 13 października br. kosz Dysku Google’a będzie działał podobnie jak kosze innych aplikacji sieciowych koncernu z Mountain View – umieszczone w nim elementy zostaną usunięte automatycznie po 30 dniach.
Dotychczas poróżnenie kosza Dysku wymagało wydania poleceni przez użytkownika konta. Pliki w koszach dysków współdzielonych są już obecnie automatycznie usuwane po 30 dniach.
Elementy znajdujące się w koszu wliczane są do limitu miejsca na dane; jest on wspólny dla Dysku, Gmaila i Zdjęć. Google rozsyła stopniowo komunikaty o zmianach w działaniu Dysku do wszystkich jego użytkowników. Od jutra, 29 września, ostrzeżenia będą pojawiać się także w usługach Dokumenty i Formularze.








![Włączyłem Strażników Galaktyki na Switchu 2 i przecierałem oczy ze zdumienia – ta gra wygląda kapitalnie [RECENZJA TECHNICZNA]](https://pcformat.pl/wp-content/uploads/2026/11/IMG_4899-768x528.jpg)
0 komentarzy